SPECIALISATIES

Benieuwd naar de dingen waar wij nu echt goed in zijn? Op deze pagina vind u alle informatie over onze specialisaties, en geven wij per onderwerp een samenvatting van onze werkzaamheden.

Fysiotherapie

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Het kan daarbij gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of, gewoon door ouder worden.

De fysiotherapeut luistert naar de reden van uw komst en uw wensen tot verbetering. Hij kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.  Zo haalt u uit het leven wat erin zit.

Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit passieve fysiotherapie, actieve oefentherapie en massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten.

De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal de fysiotherapeut ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven en hen helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen of sporten te hervatten b.v. na een operatie van schouder, heup, enkel of knie.
De fysiotherapeut baseert zijn werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt deze kennis naar de praktijk. In de fysiotherapeutische benadering speelt de balans tussen belasting en belastbaarheid van een individu een centrale rol. Belasting is de hoeveelheid kracht die op een bepaald moment op het lichaam inspeelt. Een gezonde hoeveelheid belasting is nodig om optimaal te kunnen functioneren. Belastbaarheid is de hoeveelheid (in)spanning die het lichaam tijdens een bepaalde periode kan verdragen. Wanneer de balans tussen beide factoren verstoord is, kunnen stoornissen ontstaan. Onderbelasting (te weinig bewegen) kan klachten in stand houden of zelfs veroorzaken. Maar een grotere belasting dan de belastbaarheid aankan, kan ook klachten veroorzaken. Wij helpen u graag om de balans tussen de individuele belasting en belastbaarheid te herstellen.   

Geriatrie fysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft specifieke kennis over ouderen en ziektebeelden. Patiënten krijgen vooral oefentherapie om zo zelfstandig, zelfredzaam en mobiel mogelijk te blijven. De fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en mantelzorgers. Hij informeert patiënten en hun naasten over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, de dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

De fysiotherapeut behandelt ook patiënten die ouderdomsverschijnselen hebben die worden veroorzaakt door een ziekte of een aandoening. Denk hierbij aan een beroerte, dementie, een gebroken heup of Parkinson. Let op: bij sommige verzekeraars moet de fysiotherapeut deel uitmaken van ParkinsonNet om de vergoeding van de behandeling van Parkinson te mogen declareren.

Manuele Therapie

Frans is fysiotherapeut en manueeltherapeut. Hoewel manuele therapie bijna een vak op zich is en zich vooral richt op orthopedische klachten ligt de aandacht van Frans vooral bij centraal neurologische bewegingsstoornissen. 

Op gebied van manuele therapie richt Frans zich met name op nek- en borstkas klachten en op nek-gerelateerde stoornissen zoals duizeligheid en hoofdpijn. Op gebied van centraal neurologische beweeg stoornissen richt hij zich vooral op Parkinson/-isme en Multiple Sclerose.

ParkinsonNet

Behandeling door een ParkinsonNet zorgverlener

De zorgverleners die aangesloten zijn bij het ParkinsonNet, zijn speciaal geschoold in het behandelen van Parkinsonpatiënten en patiënten met atypische Parkinsonismen. De ParkinsonNet zorgverleners werken onderling nauw samen en werken ook samen met bijvoorbeeld parkinsonverpleegkundigen en neurologen in de regio. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd. ParkinsonNet zorgverleners werken goed verspreid over een regio en moeten ook in staat zijn om patiënten aan huis te behandelen. Zo kunnen patiënten aan huis of dichtbij huis een goede behandeling krijgen.

MS Zorg Nederland

MS Zorg Nederland is het landelijk netwerk dat zorgt voor continue scholing en regionale samenwerking. Verschillende zorgverleners werken regionaal samen in onze regionetwerken Oss-Uden-Veghel en ‘s-Hertogenbosch. Denk daarbij o.a. aan gespecialiseerde neurologen, MS-verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen.

MS is een zeer complexe aandoening en de (mate van) beperkingen zijn zeer individueel bepaald. Zo ook het beloop in de tijd. Welke zorg iemand met MS nodig heeft is daardoor zeer verschillend. Wij zien in onze praktijk mensen met geringe klachten tot mensen die verpleegbehoeftig zijn.

Centraal neurologische bewegingsstoornissen en NAH

Centraal neurologische bewegingsstoornissen omvat het gehele spectrum aan bewegingsaandoeningen als gevolg van aandoeningen in het centrale zenuwstelsel. NAH, niet aangeboren hersenletsel (beroerte, herseninfarct of hersenbloeding) vormt daarvan een onderdeel. Maar denk bijvoorbeeld ook aan (aangeboren) spasticiteit (Cerebral Palsy) en vormen van ataxie. Complexe aandoeningen die vragen om een individuele, meerdimensionele en vaak ook multidisciplinaire benadering.

Behandeling uitsluitend op afspraak.

DE FYSIOTHERAPEUT OSS

Persoonlijke fysio- en manuele therapie in Oss met zorg op maat en een sterk netwerk.

PRAKTIJK Adres

Raadhuislaan 21

5341 GL

Oss

Contact

Afspraak maken op

0412 – 646414

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag

08:00 – 19:00